Omgeving

Bereikbaarheid


Bed & Breakfast Op Terlucht is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Goes op 3 km afstand van ons B&B. Er zijn twee aansluitende buslijnen, dit zijn de lijnen 20 (Goes – Terneuzen) en 23 (Goes – Borssele). De bushalte waar u uit moet stappen heet Terlucht. Deze halte is bij ons aan de weg.

Voor een volledige reisbeschrijving met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar: www.9292ov.nl
Voor uw gemak verzorgen wij ook ophaal- en wegbrengservice met de auto van en naar het station in Goes. Neem hiervoor contact op met ons.


Fietsverhuur

Huur voor uw gemak een fiets bij ZeelandFietsen. De fietsen worden bij de B&B gebracht zodat u meteen kunt beginnen aan een mooie rondje door de Zak van Zuid-Beveland.
ZeelandFietsen levert kwaliteitsfietsen van de merken Gazelle, Batavus, Union of Vogue. Wilt u gemakkelijk verder komen dan verhuren zij ook e-bikes.

 

 


   i_logo_wandelnetwerk

Ruim 500 kilometer aan wandelplezier is er tussen 2006 en 2013 gerealiseerd in Zeeland. Er zijn verspreid door de hele provincie zeven netwerken, waar mogelijk aan elkaar verbonden. De wandelnetwerken leiden je langs de geheime plekjes van Zeeland. Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van het landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naar toe wandelt. Daarnaast maakt het niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd. Geniet van het typisch Zeeuwse landschap! Voor meer informatie: VVV Zeeland

Hieronder zetten we enkele losse routes uiteen die u gemakkelijk vanuit onze Bed & Breakfast kunt starten.


depoelJacoba van Beierenpad

De achtertuin van Bed & Breakfast Op Terlucht grenst aan de wandelroute Jacoba van Beierenpad. Het is een wandelroute van bijna 7,5 km lang die bewegwijzerd is met groen/rode bordjes. U kunt hier de routefolder downloaden, in onze zitkamer hebben we ook een papieren exemplaar beschikbaar in de map met folders van bezienswaardigheden in de omgeving van onze B&B.


terluchtseweelOmmetje Arendpad

Het is een groen ommetje van ongeveer tien kilometer rond ‘s-Heer Arendskerke en Eindewege over verharde en onverharde paden. Het Arendpad loopt over de Poldersedijk en de Meeldijk langs kleurrijke heggeranden naar de Oude Zeedijk, die tot in de 19e eeuw de zee tegenhield. Via onverharde paden wordt de Terluchtse Weel bereikt. Langs het Kiekendiefpad wordt dan het Poelbos bereikt. Het sluitstuk vormt de nieuwbouw Bewestenwege vanwaar men naar het dorpshuis terugloopt. Er zijn 2 wandelroutes beschikbaar. Een wandeling van 6 kilometer en een wandeling van 9 kilometer. De routebeschrijving voor beide routes is opgedeeld in twee bestanden. Arendpad deel 1 & Arendpad deel 2


kiekendiefpadKiekendiefpad

Het Kiekendiefpad is als eerste in Zeeland bewegwijzerd volgens een knooppuntensysteem. Bij het ontwikkelen van de route is in het bijzonder gelet op de beleving van het landschap, de cultuurhistorie en de natuur. Ruim 75 kilometer aan wandelroutes laat de wandelaar kennismaken met het boerenland, binnendijken, ingezaaide akkerranden en stille weggetjes; vanaf De Piet tot het Goese Sas, rond de dorpen Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp, door het krekengebied van de Ooster- en Westerschenge, met een uitloop naar het historische centrum van Goes. Meer dan een derde van het netwerk is nieuw en speciaal voor de wandelaar opengesteld. Plattegrond van het Kiekendiefpad